ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

ΛΕΥΚΑ

 

ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ 25€

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%
Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια. Το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης αρωματικής εμπειρίας με την πολυδυναμική Ελληνική, δίνει ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΣ 22€

Ποικιλία: Μοσχοφίλερο Μαντινείας
Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές γκρι ανταύγειες.
Φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς σε πρώτο πλάνο.
Στο στόμα φρουτώδες και ισορροπημένο, αρμονικό και δροσερό, με τονισμένη οξύτητα, νεύρο και επίγευση μεγάλης διάρκειας.
Γεμάτο σώμα με διακριτική παρουσία της αλκοόλης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 23€

Ποικιλία: Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay
Σε μια πολύ ιδιαίτερη φιάλη, στο μπροστινό μέρος της οποίας αναγράφεται ο αριθμός της ραψωδίας (κυκλώπεια), του μεγάλου έπους της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπου αναφέρεται το όνομα «ΚΑΝΕΝΑΣ» έχει ανοιχτό λεμονοπράσινο χρώμα, μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με αρώματα εσπεριδοειδών, κίτρινων φρούτων και νότες λουλουδιών. Στόμα ξηρό, δροσιστική οξύτητα, κίτρινα φρούτα, αλκοόλ 12,5% και μέτριας διάρκειας επίγευση.

ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΛΥΒΟΥ 27€

Ποικιλία: Chardonnay
Ο φρουτώδης χαρακτήρας του με ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι παντρεύεται μοναδικά με τους πιο ώριμους χαρακτήρες του ροδάκινου, βερίκοκου και πορτοκαλιού της Μαλαγουζιάς. Η οξύτητα του Chardonnay ισορροπείται από την πιο μαλακή και ευχάριστη στο στόμα Μαλαγουζιά. Στόμα γεμάτο που ακολουθεί σε ένταση την μύτη με έντονο άρωμα και γλυκύτητα.

ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 14€

Ποικιλία: Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%
Η παράγκα είναι ένα κρασί με κίτρινο χρώμα και ανταύγιες άχυρου, τραγανό,φρέσκο με νότες λεμονιού και φλοιών εσπεριδοειδών στη μύτη. Εξαιρετική οξύτητα με προέλευση Φλώρινας.

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΙΜΙΧΑΛΗ PRIMA TERRA 18,50€

Ποικιλία: Chardonnay, αθήρι, ασύρτικο, ρομπόλα Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγιες. Διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών οπως αυτα του γκρέϊπφρουτ & του μοσχολέμονου δένουν με μνήμες λεμονανθών, ευχάριστο, αρμονικό γευστικό σύνολο με ελαφρύ αρωματικό χαρακτήρα, δροσερή οξύτητα και λεπτή γεύση.

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ 23€

Ένα δροσερό, ευχάριστο κρασί, ιδανικό σύντροφο για κάθε στιγμή! Το ανοιχτό, λαμπερό κίτρινο-πράσινο χρώμα τους μαρτυρά τη φρεσκάδα του κρασιού ενώ στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα αρώματα λουλουδιών, τυπικά του μοσχάτου, με εντυπωσιακές νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο).
Στο στόμα το φρουτώδες στοιχείο κυριαρχεί και ακολουθούν οι ανθώδεις νότες της ποικιλίας (γλυκό τριαντάφυλλο). Η ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα και η ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση συμπληρώνουν ένα αρμονικό στο σύνολό του κρασί.

 

ΚΟΚΚΙΝΑ

 

SYRAH ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 22€

Έντονο κόκκινο, ζωντανό χρώμα, με μύτη λουλουδάτη, με ίχνη βουτύρου, κι αίσθηση μπράντι, ενώ σε δεύτερο πλάνο εμφανίζεται το φρούτο, διακριτικό βαρέλι και βανίλια. Στόμα γεμάτο και καλοδομημένο, με αίσθηση του αλκοόλ και γλυκιά επίγευση.

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ 30€

Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50%. Τοπικός οίνος Παγγαίου.
Όινος με βαθύ πορφυρό χρώμα που ωριμάζει περίπου 12 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με κάποιες νότες μπαχαρικών στο τελείωμα. Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή και ισχυρή παρουσία ταννινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΙΜΙΧΑΛΗ PRIMA TERRA 18€

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα ικανοποιητικής έντασης.
Ευχάριστες γλυκές νότες μαύρων φρούτων όπως τα φραγκοστάφυλα και οι σταφίδες κυριαρχούν σε διακριτικό υπόστρωμα μπαχαρικών. Μαλακό στο στόμα, ευχάριστο και ευκολόπιοτο, ισορροπημένης τανικότητας με ελαφριά οξύτητα και κομψό, επίμονο τελείωμα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 21,50€

Ποικιλίες: Μαυρούδι, Syrah
Δροσερό, φρουτώδες με λεπτό μπουκέτο από κόκκινα μικρά φρούτα, γλυκά αρώματα φράουλας και βύσσινου και στερεή δομή στο στόμα. Καλά ενσωματωμένη οξύτητα με αρμονικό και κρεμώδες τελείωμα.

H&H Color Lab